Τσακαλώτος – J. Dijsselbloem, θα συναντηθούν στις 25/9 στην Αθήνα

Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup και Ολλανδού υπουργού Οικονομικών κ. Jeroen Dijsselbloem, και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σπετεμβρίου στο υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα άλλωστε αναμένεται σταδιακά η άφιξη στην Ελλάδα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών ενόψει της τρίτης αξιολόγησης και, σύμφωνα με κύκλους του οικονομικού επιτελείου, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παραμείνουν στην Αθήνα περίπου 2 εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά των θεσμών, αντικείμενο των τεχνικών κλιμακίων θα είναι, μεταξύ άλλων, η συλλογή στοιχείων σχετικά με τον προϋπολογισμό και η αξιολόγησή τους, η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ο ρυθμός περιορισμού των «κόκκινων δανείων», καθώς και οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αδήλωτη και την απλήρωτη εργασία.

Επόμενος σταθμός θα είναι το άτυπο Eurogroup που θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα μετά από τις 15 Οκτωβρίου και τη σύνοδο του ΔΝΤ.

%d bloggers like this: