«Τύφλα» στο μεθύσι ο άνδρας που εισέβαλε με ΙΧ στη Βουλή

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί όταν είδαν την ένδειξη στο καντράν του αλκοτέστ που έκαναν στον άνδρα που εισέβαλε με το ΙΧ στη Βουλή, καθώς έγραφε 1,30!

Μάλιστα εκτός από την τεράστια ποσότητα αλκοόλ, ο οδηγός ενδέχεται να είχε καταναλώσει και αγχολυτικά χάπια.

Σύμφωνα με το νόμο, ένας οδηγός θεωρείται ότι υπερβαίνει το νόμιμο όριο αλκοόλ, όταν το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό του είναι από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος (μετά από αιμοληψία) ή πάνω από 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου, ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα (στα γνωστά αλκοτέστ της τροχαίας).

Ο 59χρονος οδηγός του μικρού αυτοκινήτου Fiat Panda έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους της Αττικής Οδού, οι οποίοι ενημέρωσαν την Τροχαία για ακινητοποιημένο όχημα στα διόδια. Στο σημείο έφτασαν άμεσα οι αστυνομικοί, ωστόσο με το που τους αντίκρισε ο άντρας ανέπτυξε ταχύτητα και βγήκε στη λεωφόρο Κηφισίας ακολουθώντας μία τρελή πορεία μέσα στον αστικό ιστό με την αστυνομία να δείχνει ανήμπορη να τον σταματήσει. Τελικά σταμάτησε μόνος του όταν εισέβαλλε στο προαύλιο της Βουλής.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν για τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα όσο βρισκόταν ακόμα στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα ο επικίνδυνος οδηγός να μπει στον αστικό ιστό και να διανύσει μία απόσταση περίπου 12 χλμ θέτοντας σε σοβαρότατο κίνδυνο πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος ξέφυγε από το πρώτο μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί στο ύψος της οδού Κατεχάκη. Στη Βασιλίσσης Σοφίας και ενώ τον καταδίωκαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές, στο ύψος της Βουλής, έκανε ξαφνικά αριστερά, προσέκρουσε σε κολονάκια και μετά εισέβαλε στο προαύλιο από την είσοδο των υπουργικών οχημάτων, στα «λουλουδάδικα».