Χατζηδάκης: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ένα άλμα προς την κατεύθυνση της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικών επενδύσεων

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι επενδύει με επικοινωνιακά παιχνίδια σε μια ομαδική λήθη, «να ξεχάσουν όλοι τα πάντα», προκειμένου να ξανακερδίσει τις εκλογές, άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε ωστόσο ότι με την παραμονή της στην εξουσία κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.

«Εσείς οι Ρομπέν των φτωχών, τι θέλετε να κάνετε τους φτωχούς Έλληνες να ξεχάσουν; Ότι είχατε πει ότι θα τους δώσετε 13η σύνταξη και με το τέταρτο μνημόνιο κόβετε και την 12η; Ότι μιλούσατε για γενιά των 700 ευρώ καταγγελτικά και φτάσατε στη γενιά των 360 ευρώ; Ότι είχατε υποσχεθεί ότι θα αυξήσετε κατά πολύ τους μισθούς και τελικά η υπουργός πανηγυρίζει ότι τους μειώσατε, αλλά λίγο; Ότι είχατε κόκκινη γραμμή 9.000 ευρώ για τη μείωση του αφορολογήτου και τελικώς συμβιβαστήκατε σε ένα ποσό κάτω των 6.000 ευρώ για τους μισθωτούς; Ότι θα σταματούσατε τη φυγή των νέων στο εξωτερικό η οποία έχει τριπλασιαστεί;», απηύθυνε το ερώτημα προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Χατζηδάκης.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι προθέσεις σας, ούτε κάνω δίκη προθέσεων. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τελείως αρνητικό αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα κυρίως για τους φτωχότερους Έλληνες. Όσο λοιπόν νωρίτερα φύγετε τόσο καλύτερο για τον τόπο», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι τις τελευταίες ημέρες επιδίδεται σε κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα προσπαθώντας «να πείσει την κυβέρνησή του, αλλά και τον ίδιο εαυτό του, ότι κάνει στροφή σε επενδύσεις, όμως χωρίς επιτυχία, καθώς γίνεται ολοφάνερο ότι δεν φτάνουν τα μερεμέτια».

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ένα άλμα προς την κατεύθυνση της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικών επενδύσεων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτό το άλμα δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς, γιατί την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός κάνει επισκέψεις, η επένδυση του Ελληνικού παραμένει, πάνω από ένα χρόνο, παγωμένη και στις Σκουριές μπλοκάρατε μόνοι σας την μεγαλύτερη διεθνή επένδυση», είπε ο κ. Χατζιδάκης.

Όπως ανέφερε, αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει την επανεκκίνηση της οικονομίας, «μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής», και αντιπαρέβαλε στοιχεία του 2007, όταν «δεν ήταν όλα μαγικά» αλλά η Ελλάδα είχε επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ κοντά στο 27%, ενώ το 2016 είχε ένα ποσοστό ιδιωτικών επενδύσεων στο 11%, «μια δραματική δηλαδή μείωση, ένα χαμηλό 20ετίας».

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζόμενων, λέγοντας πως δεν υπηρετεί ούτε το σκοπό για τον οποίο ήρθε, «να διορθώσει τα λάθη του νόμου Κατρούγκαλου», όπως το θέμα του μαθηματικού τύπου για τις επικουρικές συντάξεις, με τον οποίο γίνεται ο υπολογισμός, και έτσι -όπως είπε- κοντά στις μειώσεις που φτάνουν στο 40%, με αυτή την κυβέρνηση, έχουμε και 129.000 συνταξιούχους που περιμένουν στην ουρά προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της επικουρικής τους σύνταξης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν διορθώνει ούτε τις αδικίες που δημιούργησε η κυβέρνηση, αντιθέτως δημιουργεί καινούριες, «κάνει βήματα προς τα πίσω». Ως παράδειγμα, επικαλέστηκε την αύξηση των εισφορών στο μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων από 4% σε 4,5%, «η οποία οδηγεί σε ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών όλων αυτών των ανθρώπων». Και βεβαίως ο ΕΦΚΑ, «που θα ξεκινούσε από την αρχή μια μεγάλη μεταρρύθμιση και εδώ δεν υπάρχει οργανόγραμμα, δεν υπάρχει τίποτα».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης, σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν διέψευσε ότι η τρόικα έχει αντιρρήσεις για κάποια άρθρα αυτού του νομοσχεδίου και «ευχήθηκε» να μην ξαναφέρει τις διατάξεις του να τις «ξεψηφίσει», όπως συνηθίζει. Απευθυνόμενος δε προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας λέγοντας: «Από την άλλη, εσείς αυτά τα έχετε λυμένα. Θα τις ξεψηφίσετε και θα πανηγυρίζετε κι από πάνω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: