Χατζηδάκης για Ιονία Οδό: Η κυβέρνηση οικειοποιείται έργα που ξεκίνησαν άλλες κυβερνήσεις

«Σήμερα είχαμε εδώ την Ελλάδα του λαϊκισμού, της μικροψυχίας, της αερολογίας» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, μετά το τέλος των εγκαινίων του νέου αυτοκινητόδρομου «Ιονία Οδός».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι την περίοδο 2012-2013 είχε ζήσει την εξέλιξη του έργου και τις δύσκολες διπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, που σήμερα τελειώνουν και ανήκουν πια σε όλους τους πολίτες, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι οικειοποιείται έργα που ξεκίνησαν άλλες κυβερνήσεις.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπεύδει να οικειοποιηθεί όλα τα έργα, όταν δεν τα είχε ψηφίσει στην Βουλή, όταν ήταν με το κίνημα “Δεν Πληρώνω”. Τώρα σπεύδει να κάνει το μαύρο άσπρο λέγοντας, ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός, ότι εξοικονομήθηκαν 700 εκατ. ευρώ, ενώ ξέρουν πως λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε το πρώτο εννιάμηνο της κυβέρνησης αυτής, με την περίφημη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη και τα capital control, οι εργολάβοι αξίωσαν και πήραν τελικά πανωπροίκι 500 εκατ. ευρώ» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι κρατάει «τη θετική πλευρά» του έργου και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα που προχωρεί θα νικήσει την Ελλάδα της μικροψυχίας και του λαϊκισμού. Μία καινούργια μέρα θα ξημερώσει σε αυτόν τον τόπο. Ο λαϊκισμός είναι κοντά στη δύση του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: