Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα συμμετέχω στις εκλογές

Σε κίνηση… ηρωικής εξόδου προχώρησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που αφού ζήτησε συγγνώμη για τη μετάταξη της κόρης της από τα ΕΛΤΑ στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στις 7 Ιουλίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε συγγνώμη από το ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους της που τους στεναχώρησε. «Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, με το να μη συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Πάγωμα» μετατάξεων μετά τις αντιδράσεις 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον ΠτΒ, Νίκο Βούτση, αναστολή της διαδικασίας των μετατάξεων που, παρά το γεγονός «ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Πράγματι, όπως εξήγησε ο Νίκος Βούτσης σε νέα του επικοινωνία σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από τις 64 συνολικά μετατάξεις που είχαν αποφασιστεί να γίνουν μέσα στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο, έχουν πραγματοποιηθεί οι 33 (έχουν λάβει ΦΕΚ και ουσιαστικά έχουν γίνει). Οι υπόλοιπες, όπως είπε ο κ. Βούτσης παγώνουν, προκειμένου να σταματήσει η λογική του «Συριζαϊκού τσουνάμι».

«Επειδή έχει δημιουργηθεί το κλίμα αυτό, μετά από συνεννοήηση με τον πρωθυπουργό, παγώνουμε και αναστέλλουμε την περαιτέρω διαδικασία, τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία αλλά και ότι δεν υπάρχει επιλεκτική αντιμετώπιση για ανθρώπους που δουλεύουν εδώ κα δεν είναι κομματικοί Συριζαίοι. Σε αυτό το δεύτερο ήμισυ, εξ όσων γνωρίζω, είναι και η κόρη της κ. Χριστοδουλοπούλου».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της πρώην συζύγου του που εμφανίζεται στα πρόσωπα που μετατάχθηκαν, ο πρόεδρος είπε πως βρίσκεται στη Βουλή ήδη από το 2007, πριν ακόμα ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής. «Δεν ντρέπονται λίγο;», αναρωτήθηκε.