Άνοιξαν 120.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού για παιδιά 5-11 ετών – Από πότε θα είναι διαθέσιμα

Συνεχίζονται από τις 3 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Ο Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε ότι ήδη άνοιξαν 120.000 ραντεβού για αυτή την ηλικιακή ομάδα εντός του Ιανουαρίου.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αφού έκανε μια αναδρομή στις εξελίξεις και τα κύματα της πανδημίας, επικαλέστηκε μια μελέτη που δείχνει ότι ο κίνδυνος εισαγωγής σε νοσοκομεία με την Όμικρον είναι μικρότερος από την μετάλλαξη Δέλτα, όπως άλλωστε και η διάρκεια της νοσηλείας. Η ίδια επισήμανε ότι «ο παράγων της επαναλοίμωξης έχει υποεκτιμηθεί μέχρι τώρα».

«Η 3η δόση είναι ο παράγων που βοηθά στην επιτυχή αντιμετώπιση της λοίμωξης», πρόσθεσε.

«Εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμβολιαζόμαστε», κατέληξε.

Τα στατιστικά του εμβολιασμού

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισήμανε ότι σήμερα είναι η επέτειος ενός χρόνου από τον πρώτο εμβολιασμό στην χώρα μας.

Έκτοτε, έναν χρόνο μετά, έχουν πραγματοποιηθεί 17.060.000 εμβολιασμοί και 7 εκατ. πολίτες (66,4%) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Συμπλήρωσε ότι 4.365.000 πολίτες έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση, ποσοστό περίπου 75% των δικαιούχων, γνωστοποιώντας ότι «είμαστε όγδοοι στην Ευρώπη στις αναμνηστικές δόσεις».

Τόνισε δε ότι περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα είχαν χάσει τη ζωή τους χωρίς τους εμβολιασμούς.