Άρχισε η παροχή προσωρινής προστασίας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

0
15

Άρχισε σήμερα στα περιφερειακά γραφεία Ασύλου Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και Πάτρας η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Οι ωφελούμενοι κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού με την Υπηρεσία Ασύλου μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και προσέρχονται στα γραφεία με προγραμματισμένη ροή.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία τελείται αποκλειστικά από εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου σε διευρυμένο ωράριο και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο.

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής, οι πρόσφυγες λαμβάνουν κάρτα, όπου αναγράφονται άδεια προσωρινής διαμονής με ημερομηνία λήξης στις 4 Μαρτίου 2023, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Για τη διαδικασία ενημερώθηκαν σήμερα ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Βαντίμ Σαμπλούκ και ο επίτιμος πρόξενος Δημήτρης Δημητριάδης κατά την επίσκεψή τους στο περιφερειακό γραφείο Ασύλου στη Θεσσαλονίκη.

Την ενημέρωση έκαναν ο διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου Μάριος Καλέας, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιφερειακών Υπηρεσιών Μαρία Μουρμούρη και η προϊσταμένη του περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης Χρύσα Αυλωνίτη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here