Αίγυπτος: Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα στις 28 και 29 Απριλίου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Stampa, στις 28 και 29 Απριλίου θα μεταβούν στην Αίγυπτο ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος,  μετά από πρόσκληση του Μεγάλου Ιμάμη του Αλ Άζχαρ.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία, για μια κοινή μαρτυρία ενότητας των χριστιανών, με ένα μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο, σε αυτή την δύσκολη φάση, κατά την οποία πνέουν άνεμοι πολέμου», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα σταθούν δίπλα στον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας, Πάπα Θεόδωρο τον Β’, η χριστιανική κοινότητα του οποίου επλήγη θανάσιμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις» λέει η La Stampa.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προσκλήθηκε σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ Άζχαρ ώστε να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη, κατά την οποία θα πάρουν τον λόγο και ο Πάπας με τον ίδιο τον ιμάμη.

Πηγές που διατηρούν στενές σχέσεις με το φανάρι επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα την είδηση της μετάβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κάιρο.

%d bloggers like this: