Αιχμηρές απαντήσεις Πούτιν για Τουρκία και αγωγό TAP – Τι είπε για “κουρδικό κράτος”

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν σαφής, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους τόσο για την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, όσο και για τον αγωγό TAP.

—-«Για το αεροσκάφος που συνετρίβη έχω μιλήσει πολλές φορές. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι το τουρκικό μαχητικό μπορεί να επιτεθεί στο δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε δεν θα το κάναμε έτσι» είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος. Πυροβόλησαν και τον πιλότο κι αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Είμαστε σε επαφή με τους εταίρους μας.. Ακόμα περιμένουμε τις εξηγήσεις αλλά δεν υπάρχουν», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Ερωτηθείς για το κουρδικό κράτος είπε πως «δεν ασχολούμαστε, είναι θέμα του κουρδικού λαού».

—- «Θέλαμε να επεκταθούμε και στο Νότιο ρεύμα αλλά δεν μας άφησαν, λόγω των πιέσεων των ΗΠΑ. Η Βουλγαρία σταμάτησε το έργο. Προτείναμε ένα έργο μέσω της Τουρκίας». «Θα σας πω ένα μυστικό: Οι Τούρκοι εταίροι μας έλεγαν να αλλάξουμε τις τιμές προμηθειών αλλά δεν εγκρίθηκε από την Επιτροπή. Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε έργο αλλά χρειαζόμαστε εγγυήσεις. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον δεν θα ξοδέψουμε λεφτά σε αυτό. Έχουμε ξοδέψει λεφτά και μετά αποδείχτηκε ότι δεν συνεχίστηκαν τα έργα. Θέλουμε να δουλέψουμε στο Νότο της Ευρώπης. Gazprom και ΔΕΠΑ υπέγραψαν συνεργασίες.

%d bloggers like this: