Αλεξιάδης: Αποκαλύψεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι «Ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να πληρώνονται ένα τμήμα των τελών κυκλοφορίας, περίπου τα μισά, με εφάπαξ καταβολή και το επόμενο ποσό να πληρώνεται μέσω της βενζίνης».

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι «Τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 τελειώσανε, πληρώθηκαν. Είχαμε μεγάλη επιτυχία γιατί καταφέραμε με πολύ μικρές κινήσεις να κάνουμε πιο δίκαια και αναλογικά τα Τέλη, να μειώσουμε σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό μας έφερε, περίπου, 8 εκατ. ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα και εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα να μπουν στην αγορά, δηλαδή να πάρουν πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι το οποίο δεν συνέβη την προηγούμενη φορά».

Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: «Ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να πληρώνονται ένα τμήμα των Τελών Κυκλοφορίας, περίπου τα μισά, με εφάπαξ καταβολή και το επόμενο ποσό να πληρώνεται μέσω της βενζίνης. Δηλαδή να αυξηθεί η βενζίνη κατά κάποια λεπτά, έτσι ώστε αυτοί που κάνουν μεγάλη χρήση βενζίνης να πληρώσουν περισσότερα Τέλη Κυκλοφορίας. Αυτός που κάνει μικρή χρήση βενζίνης να πληρώνει λιγότερα Τέλη Κυκλοφορίας».

%d bloggers like this: