Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή στη σημερινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, τους πέντε λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο ανέπτυξε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως η Βουλή καλείται να ψηφίσει το νομοσχέδιο σε ένα περιβάλλον πολιτικού αυταρχισμού και απαξίωσης της δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου και σε ένα ευρύτερο περιβάλλον μηδενικών προσδοκιών από την κοινωνία, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιφέρει τεράστιο κόστος στη χώρα.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως η ΝΔ καταψηφίζει το σχέδιο νόμου επειδή επιβάλει νέους φόρους, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, το σχέδιο νόμου μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ ιδρύει ένα νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και αποτελεί συνέπεια του διαχρονικού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ, 0 υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, δήλωσε πως η ρύθμιση αποτελεί τη σύνθεση όσων προκύπτουν από τη διεθνή θέση της χώρας και της εθνικής της ανάγκης και είναι η καλύτερη δυνατή, σημειώνοντας πως η εναλλακτική λύση θα ήταν ή το Grexit ή η άκριτη αποδοχή όπως γινόταν επί σειρά ετών μέχρι σήμερα των προτάσεων που γίνονταν έξωθεν.

Όσον αφορά τον “κόφτη” ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι επηρεάζει μόνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού και δεν μεταβάλλει τον προϋπολογισμό, λέγοντας πως δεν τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας.

%d bloggers like this: