ΑΠΘ: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε ανεμβολίαστο φοιτητή

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μη εμβολιασμένο φοιτητή της Σχολής Θετικών Επιστημών (Τμήμα Μαθηματικών) που παρακολούθησε τη Δευτέρα δύο μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο φοιτητής προσκόμισε αρνητικό rapid test κατά την προσέλευσή του στο ΑΠΘ τη Δευτέρα, ωστόσο, στη συνέχεια, παρουσίασε συμπτώματα και διαγνώστηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το κρούσμα τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο φοιτητής μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να κλείσει το τμήμα, και ειδοποιήθηκαν όσοι συμφοιτητές του είχαν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του.

Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι φοιτητές παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι μπήκαν σε 10ήμερη καραντίνα και επανέλεγχο με διαδοχικά τεστ.

Σημειώνεται ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -όπως και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας- έχει ορίσει αριθμητικά τις καρέκλες εντός των αιθουσών, με στόχο την αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση επαφών σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος. Για τον λόγο αυτό οι φοιτητές καλούνται από τη σχολή να γνωρίζουν τις θέσεις στις οποίες κάθονται στις αίθουσες διδασκαλίες σε κάθε μάθημα ξεχωριστά.

Καταγγελία
Την ίδια ώρα, η Κοσμητεία της Σχολής Θετικής Επιστημών με ενημερωτικό σημείωμα προς το διδακτικό προσωπικό επισημαίνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποσυμφορηθούν οι ουρές στις εισόδους των κτιρίων, υπογραμμίζοντας ότι έχει φροντίσει και για την εντατικοποίηση της καθαριότητας των χώρων.

Από την Κοσμητεία της ΣΘΕ έγινε γνωστό ότι τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη έγιναν απόπειρες για παρεμπόδιση του ελέγχου πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της σχολής, κάτι που -όπως τονίζεται- «αν συνεχιστεί θα επιδεινώσει με βεβαιότητα την κατάσταση, με απροσδιόριστες για την ώρα διαστάσεις».