Βορίδης: Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα κυβερνητικά αντίμετρα

Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα κυβερνητικά αντίμετρα, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «φίλο της κυβέρνησης» τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ταυτόχρονα εξαπολύει προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό …«χαζογελώντα», «χαχανίζοντα», «απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας», ενώ αμφισβητεί και τον πατριωτισμό του, αφού, όπως αναφέρει, «θα προσέφευγε (στις κάλπες) αν είχε ίχνος πατριωτισμού καταλαβαίνοντας ότι κάθε μέρα που παραμένει, καταστρέφει την πατρίδα».

Επιπρόσθετα, ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα κυβερνητικά αντίμετρα, αφού τα χαρακτηρίζει «δημοσιονομικά μέτρα» και προκειμένου να εφαρμοστούν, «πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5%», όπως υποστηρίζει.

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι τα ψηφισμένα μέτρα δύσκολα θα ανατραπούν από μια επόμενη κυβέρνηση: «Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται, δεν θα είναι εύκολο να ανατραπούν», παραδέχεται συγκεκριμένα.

Και όσον αφορά την εξεταστική επιτροπή για την υγεία, ο Μ. Βορίδης διατείνεται ότι αυτή πρόκειται να στοχοποιήσει «οποιονδήποτε αντιπολιτεύεται μαχητικά τον ΣΥΡΙΖΑ». Ζητά εξάλλου από τους πολίτες να δώσουν στην ΝΔ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση «μέγιστη δυνατή πολιτική και εκλογική ηγεμονία», ενώ χαρακτηρίζει «ανοίκειες» τις αναφορές του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

%d bloggers like this: