Βρούτσης: H Ελλάδα για πρώτη φορά δεν διαθέτει ασφαλιστικό σύστημα

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, με συνέντευξη του στην εφημερίδα “Ειδήσεις”, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό σημειώνοντας πως “τα 310 εκατ. ευρώ για το ασφαλιστικό στο ’email Χαρδούβελη’ έγιναν 10 δισ. ευρώ περικοπές συντάξεων με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Ο κ. Βρούτσης τονίζει πως “η Ελλάδα για πρώτη φορά δεν διαθέτει ασφαλιστικό σύστημα!” καθώς “το ασφαλιστικό μόρφωμα ‘Κατρούγκαλου’ αυτοκαταργήθηκε στην πράξη και γκρεμίστηκαν οι δυο βασικοί του πυλώνες, προσωπική διαφορά και υπολογισμός εισφορών”. Δεσμεύεται δε πως “η ΝΔ θα μειώσει δραστικά, άμεσα και γενναία τις εξοντωτικές εισφορές”.

Πιο αναλυτικά ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι, τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση “Τσίπρα-Καμμένου” δεν ήταν αναπόφευκτα. “Το 3ο και 4ο μνημόνιο φέρνουν ένα βαρύ λογαριασμό, αποτέλεσμα ανικανότητας και βουλιμίας για εξουσία. Να συμφωνήσουμε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν “καλά” και “κακά” μνημόνια. Οι δημοσιονομικές προσαρμογές έχουν επώδυνες επιπτώσεις για το λαό. Όμως, το κρίσιμο ερώτημα είναι κατά πόσο θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει επιπλέον επώδυνες δημοσιονομικές προσαρμογές;”

“Στο ασφαλιστικό εκπληρώναμε τους όρους βιωσιμότητας με 310 εκατ. ευρώ στο email “Χαρδούβελη” και σήμερα ο λογαριασμός ξεπερνάει τα 10 δις ευρώ. Το ΑΕΠ της χώρας – στο τέλος του 2017- προβλεπόταν στα 207 δις ευρώ, ενώ σήμερα προβλέπεται στα 181 δις ευρώ. Δηλαδή, τα νοικοκυριά απώλεσαν 26 δις ευρώ. Να λοιπόν γιατί ήταν αχρείαστα το 3ο και 4ο μνημόνιο. Εμείς, είχαμε κλείσει -με τις θυσίες του ελληνικού λαού – τον επώδυνο κύκλο των δημοσιονομικών προσαρμογών”.

“Από την άλλη πλευρά θα συμφωνήσω, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ικανότητα να εξαπατήσει 5 φορές τους Έλληνες. Από την πλατεία Συντάγματος –πριν από 2,5 χρόνια- με τους αγανακτισμένους, το γνωστό “σκίσιμο” του Μνημονίου, τη Σεισάχθεια για όλους και τη διαγραφή του χρέους, περάσαμε στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και τις παροχές των 12 δις ευρώ, μετά πήγαμε -στο 3ο μνημόνιο- με το παράλληλο πρόγραμμα και σήμερα ακούμε για “αντίμετρα”. Το νέο επικοινωνιακό εφεύρημα της κυβέρνησης για να αποκρύψει το 4ο μνημόνιο και τα 14,4 δις ευρώ μέτρα!”.

%d bloggers like this: