Γεννηματά: Tο κλείσιμο της αξιολόγησης δεν φτάνει για την ανάπτυξη

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου», ξεκαθαρίζει ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης από μόνο του δεν θα φέρει την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Η αξιολόγηση και αν ολοκληρωθεί δεν δίνει από μόνη της βιώσιμη λύση για τη χώρα. Η νέα αυταπάτη είναι ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης, θα πυροδοτήσει και την ανάπτυξη. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, ότι ο κος Τσίπρας και η κυβέρνηση του μπορούν να “εκτινάξουν το ελατήριο” της οικονομίας. Δεν το πιστεύουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν».

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι δεν περιμένει τίποτα χειροπιαστό από τη συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη, καθώς όπως αναφέρει, η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς αντίκρισμα και δεν φαίνεται να κερδίζει κάτι συγκεκριμένο στο ζήτημα του χρέους.

Επίσης, τονίζει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και σχετικά με το “υπερταμείο” για τις ιδιωτικοποιήσεις αναφέρει χαρακτηριστικά:«Μεγάλη επιτυχία του Σόιμπλε! Η κυβέρνηση υποθηκεύει και εκχωρεί για 99 χρόνια, εθνικό πλούτο, για να πάρουν οι δανειστές πίσω τα χρήματα τους. Αυτό είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης. Με τα ψέματα και την ανικανότητα τους φτάσαμε εδώ».

Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή και κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ενώ για τα προσκόμματα στη συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, επισημαίνει ότι αναμένει το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου για να δοθούν πειστικές απαντήσεις προς την κοινωνία και να συσπειρωθεί ο χώρος.

«Σε αυτές τις δυνάμεις βρίσκεται ή βάση της κεντροαριστεράς που είναι για εμάς η ανεξάντλητη δεξαμενή οξυγόνου. Κάποιοι σήμερα όψιμα ανακάλυψαν το μεταρρυθμιστικό κέντρο. Θυμίζω, το κέντρο ιστορικά ανήκει στον αστερισμό της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Παράταξη που συνδέεται με μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Επομένως αυτή η αναφορά στο κέντρο δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι ή ένα πλαστό διαβατήριο για δεξιά στροφή. Επιτέλους είναι εθνική ανάγκη να ανασυγκροτηθεί η κεντροαριστερά απέναντι σε αυτό το διχαστικό δίπολο που πάνε να στήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. ένα τεχνητό δίπολο που αμφιβάλω πως θα σταθεί μιας και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο, Μητσοτάκης και Τσίπρας ακούγονται ίδιοι.

Η δική μας η απάντηση είναι αυτόνομος πόλος με αυτοδύναμη στρατηγική κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου» καταλήγει στη συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

%d bloggers like this: