Διαψεύδει τα περί ΜΕΘ για VIP ο Θάνος Πλεύρης

Διαψεύδει τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ότι κλίνες ΜΕΘ μένουν κενές για «VIP ασθενείς» και ότι γίνεται επιλεκτική εισαγωγή, ενώ ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας ότι τέτοιες καταγγελίες προσβάλλουν πρωτίστως τους γιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι από τις 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, λειτουργούν αυτή τη στιγμή 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δεν γεμίζουν;» αναρωτήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.