ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 20.750 ευρώ και καταστροφή 4.698 απομιμητικών ειδών

0
15

Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.750 ευρώ επιβλήθηκαν σε ηλεκτρονικά καταστήματα και αποθήκες προμηθευτών που εδρεύουν στην Αττική, μετά από ελέγχους για παρεμπόριο της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς. Επιπλέν καταστράφηκαν και 4.698 απομιμητικά είδη.

H ΔΙΜΕΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων πραγματοποιούσε επιχειρήσεις ελέγχου τις τελευταίες μέρες (18, 19 και 20 Ιανουαρίου) σε ηλεκτρονικά καταστήματα και αποθηκες προμηθευτών που εδρεύουν στην Αττική.

Στελέχη της διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, εντόπισαν, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν (σε ανακύκλωση) 4.698 απομιμητικά είδη ένδυσης, τσάντες, πορτοφόλια, εσώρουχα, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, αρώματα, παιχνίδια κ.ά.

Στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.750 ευρώ ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την ΕΘνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here