Διώρυγα Κορίνθου: 9 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των πρόσφατων ζημιών

Υπεγράφη σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση για την χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Υποδομών χαρακτήρισε το έργο «σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού επιπέδου», και η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη Διώρυγα λόγω των συνεχόμενων επικίνδυνων καταπτώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το ποσό θα διατεθεί για την τοπογραφική μελέτη, τη γεωτεχνική έρευνα και για τις εργασίες που χρειάζονται για να γίνει η αποκατάσταση στα σημεία που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως είναι το τμήμα του βιολογικού καθαρισμού.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα της Κορίνθου δήλωσε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί με 9 εκατ. ευρώ τις μελέτες και τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Διώρυγα. Ο στόχος είναι να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια, όσο το δυνατόν συντομότερα η Διώρυγα της Κορίνθου».