Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία – Ικανοποιητική η συμμετοχή – Οι δηλώσεις των υποψηφίων

«Μάχη» για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ δίνουν Νίκος Ανδρουλάκης και τον Γιώργος Παπανδρέου. Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι τις 12.10 το μεσημέρι 85.000 ψηφοφόροι είχαν προσέλθει στις κάλπες.

Σημειώνεται πως 2017 στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 212.000 άτομα και στον δεύτερο γύρο 156.000. Την ίδια ώρα, την προηγούμενη Κυριακή, κατά τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας οι ψηφοφόροι έφτασαν τους 270.000.

Η ψηφοφορία -που πραγματοποιείται πιο γρήγορα καθώς δεν χρειάζεται εγγραφή- θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα αν και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν και στον α’ γύρο της διαδικασίας.

Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το βραδυ θα έχει ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή

ekloges-kinal-xeperasan-toys-78-000-oi-psifoforoi-eos-tis-11-45-oi-diloseis-ton-ypopsifion0

Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου ψήφισε λίγο πριν τις 11:30 ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά κι αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

Γ. Παπανδρέου: Μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη

ekloges-kinal-xeperasan-toys-78-000-oi-psifoforoi-eos-tis-11-45-oi-diloseis-ton-ypopsifion2

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημαρχείο της Νίκαιας, λί μετά τις 11:00.

Μετά την ψηφοφορία, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε πως «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Ανδρ. Λοβέρδος: Πιστός και μάχιμος στρατιώτης

Π. Χρηστίδης: Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα

Σε δήλωσή του, μετά την ψηφοφορία, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε: »Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Της παράταξης, η οποία έδινε φωνή πάντα στους μη προνομιούχους και σήμερα είναι εδώ, για να δώσει ξανά φωνή, στους μη προνομιούχους Έλληνες του 2021. Με πρωταγωνιστές τους καθημερινούς ανθρώπους, όλους εκείνους, οι οποίοι ασφυκτιούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα. Μια σελίδα με ελπίδα και δυναμική. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε και να εγγυηθούμε αυτό το οποίο θέλουν οι προοδευτικοί και Δημοκράτες Έλληνες».