ΕΛ.ΤΑ.: Σταδιακή αποκατάσταση όλων των λειτουργιών μετά την κυβερνοεπίθεση

0
16

Αποκαθίστανται σταδιακά τα τεχνικά προβλήματα που προκλήθηκαν στα ΕΛ.ΤΑ. από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση. Συγκεκριμένα, αποκαταστάθηκε μερικώς και η δυνατότητα αποστολής αντικειμένων εξωτερικού μέσω της εφαρμογής Weblabeling, με την οποία μπορούν όλοι από το σπίτι ή την επιχείρησή τους να ετοιμάσουν τα έγγραφα για την αποστολή των αντικειμένων είναι μεν διαθέσιμη, αλλά όχι για ΗΠΑ και Βρετανία.

Παράλληλα, οι πελάτες των ΕΛ.ΤΑ. μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα πλήρη στοιχεία δρομολόγησης των αποστολών που έχουν γίνει μετά τις 20 Μαρτίου, μέσα από το σύστημα Track & Trace στην ιστοσελίδα www.elta.gr. Σταδιακά επανέρχονται και τα στοιχεία αποστολών που είχαν πραγματοποιηθεί έως και 20 Μαρτίου.

Κανονικά λειτουργεί και το σύστημα ΕΡΜΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ, με το οποίο οι εταιρικοί πελάτες των ΕΛ.ΤΑ. μπορούν να παρακολουθούν οργανωμένα τις ιχνηλατήσεις όλων των αντικειμένων τους εσωτερικού και εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δέχτηκαν την κυβερνοεπίθεση το βράδυ της Κυριακής 20 Μαρτίου στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού. Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι συναρμόδιες κρατικές Αρχές καθώς και εταιρείες ΙΤ που ειδικεύονται στην κυβερνοασφάλεια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here