Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου για την ένσταση Λιγνάδη

Ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά την οποία εξετάστηκε το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε χθες ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται, ενώ ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι παρέδωσαν αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 δεν έχουν τελεστεί από τον κ. Λιγνάδη αφού δεν βρισκόταν στους τόπους όπου καταγγέλλεται ότι τελέστηκαν.  Μάλιστα, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το Δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιόν του, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης έχουν δηλωθεί 20 μάρτυρες, προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη και να αναφερθούν στην προσωπικότητά του. Στους προτεινόμενους μάρτυρες περιλαμβάνονται η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Δημήτρης Παναγιωτάκης.

Σημειώνεται ότι αν η αίτηση ακυρότητας γίνει δεκτή από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τότε η δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη θα επιστραφεί στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Σε διαφορετική περίπτωση ο σκηνοθέτης θα απολογηθεί κανονικά ενώπιον της 19ης ανακρίτριας.