Ζέττα Μακρή: Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια – Τι θα γίνει στην Αττική

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα λύκεια.

Σύμφωνα με την κ. Ζέττα Μακρή απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα όλης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλην των περιοχών που βρίσκονται ή θα τεθούν στο «κόκκινο».

Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε η ίδια θα ανοίξουν μεν τα γυμνάσια, όχι όμως και τα Λύκεια όπου και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

«Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα ακολουθηθεί το ίδιο και στην Αττική», είπε η  Η κ. Μακρή τόνισε ότι η υπουργός απέρριψε το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου γιατί είναι μη λειτουργικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

Κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών

Συνεδριάζει από το πρωί η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να εισηγηθεί νέα μέτρα στην κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου ιδίως στην Αττική και η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία οδηγούν την επιτροπή στην απόφαση να εισηγηθεί η Αττική να περάσει στο «κόκκινο».

Ηδη, από χθες οι ειδικοί κατά την έκτακτη συνεδρίασή τους, φαίνεται ότι κατέληξαν στην απόφαση η Αττική να «κοκκινίσει» και σήμερα στο τραπέζι μπαίνουν όλα τα σενάρια των απαγορεύσεων.

Όλα δείχνουν πως θα εισηγηθούν κλείσιμο των καταστημάτων και λειτουργία τους με click away, click in shop μόνο στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ενώ όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, αυτή μάλλον θα διατηρηθεί από τις 9 μέχρι τις 5 το πρωί, αν και έχει τεθεί στο τραπέζι η πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στο «στόχαστρο» των ειδικών έχουν βρεθεί και τα κομμωτήρια, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις και γι΄αυτά.