Ζέττα Μακρή: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξουν τα σχολεία

Τον στόχο της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων όπως είναι προγραμματισμένο στις 10 Ιανουαρίου παρά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα, επανέλαβε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των ειδικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάτι που έχει διαφανεί από δηλώσεις επιστημόνων όλες τις προηγούμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Μακρή επεσήμανε ότι ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουάριου, αλλά πρόσθεσε ότι απομένουν δέκα ήμερες για να αξιολογηθούν τα δεδομένα.

Η υφυπουργός τόνισε ότι τα πρωτόκολλα έως τώρα απέδωσαν και πρόσθεσε ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000, ωστόσο τόνισε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων να γίνει με rapid test.

Αλκ. Βατόπουλος: «Το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή»

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος επιβεβαίωσε ότι θα γίνει μια συζήτηση αυτές τις μέρες στην αρμόδια επιτροπή και θα παρθούν αποφάσεις. «Τα σχολεία είναι ένας ελεγχόμενος χώρος, ο κόσμος πρέπει να δει αν και πόσες συρροές είχαμε στα σχολεία, δηλαδή κρούσματα μέσα στο σχολείο. Το πότε κλείνει το σχολείο εξαρτάται από τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων, το οποίο ίσως αλλάξει, γιατί τώρα με την Όμικρον θα έχουμε ενδεχομένως πολύ περισσότερα κρούσματα πολύ πιο γρήγορα. Θα συζητηθούν τα θέματα» σχολίασε ο καθηγητής.