Η νέα οικονομία του blockchain – Το βιβλίο οδηγός κυκλοφόρησε

Το βιβλίο Η νέα οικονομία του blockchain κυκλοφόρησε.  Ο συγγραφέας του Νίκος Μπογονικολος στις σελίδες του καλύπτει τα πολλαπλά νέα κεφάλαια που ανοίγει στην οικονομία αλλα και στην κοινωνία, η νέα και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία. Στο βιβλίο περιγράφεται με απόλυτα κατανοητό τρόπο πως προέκυψε η νέα τεχνολογία πως αναπτύχθηκε και πως λειτουργεί.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πλατφόρμες τα δίκτυα και τα κρυπτονομίσματα. Πως συντελεί η τεχνολογία blockchain στον ψηφιακό μετασχηματισμό πως βλέπει η EE και η ΕΚΤ το ολο θεμα. Η νέα οικονομία του blockchain, το βιβλίο διατίθεται απο την ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.blockchainbook.gr απαντά σε όλα τα ερωτήματα διεξοδικά και αποτελεί ένα σύγχρονο βοήθημα για την κατανόηση τη γνώση των βασικών στοιχείων της τεχνολογίας αλλά και την εξέλιξη της σε παγκόσμιο επίπεδο στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Ποιες χώρες αγκαλιάζουν άμεσα τη νέα αυτή τεχνολογία πως κινείται η Ελλάδα ποιος είναι ο ρόλος σήμερα των ΗΠΑ της Κίνας και του αραβικού κόσμου και πως κινούνται οι χώρες της EE.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο:

Ταχύτερες πληρωμές

Με τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου καναλιού πληρωμών, τα τραπεζικά ιδρύματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αναδυόμενες τεχνολογίες για τη διευκόλυνση των ταχύτερων πληρωμών και τη μείωση των τελών επεξεργασίας τους. Προσφέροντας υψηλότερη ασφάλεια και χαμηλότερο κόστος αποστολής πληρωμών οι τράπεζες είναι σε θέση να εισάγουν ένα νέο επίπεδο υπηρεσίας, να φέρουν νέα προϊόντα στην αγορά και τελικά να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν με καινοτόμες νεοσύστατες εταιρείες Fin Tech.

Επιπλέον υιοθετόντας το Blockchain οι τράπεζες μπορούν να μειώσουν την ανάγκη επαλήθευσης από τρίτα μέρη και να επιταχύνουν τους χρόνους επεξεργασίας για τις παραδοσιακές τραπεζικές μεταφορές. Ηδη από το 2016 το 90% των μελών του Συμβουλίου Πληρωμών πίστευε ότι το blockchain θα άλλαζε τον κλάδο ριζικά μέχρι το 2025.

Επαλήθευση ψηφιακής ταυτότητας

Με το blockchain οι καταναλωτές και οι εταιρείες μπορουν να επωφεληθουν από την ταχεία διαδικασία επαλήθευσης. Αυτί σημβαίνει γιατι το blockchain επιτρ΄πει την επαναχρησιμοποίηση της επαλήθευσης ταυτότητας για άλλες υπηρεσίες με ασφάλεια.Οι χρήστες πρέπει να δηλώσουν την ταυτότητα τους μόνο μια φορά.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο βοήθημα αφ’ ενός για την κατανόηση των βασικών στοιχείων της τεχνολογίας blockchain και αφ’ ετέρου για την δυναμική που διαμορφώθηκε και πώς αυτή εξελίσσεται στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

O  Νίκος Δ. Μπογονικολός γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Απέκτησε το μεταπτυχιακό του από το Τμήμα Κυβερνητικής, στο Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου επίσης ολοκλήρωσε επιτυχώς διδακτορική διατριβή με τίτλο: «Μοντέλα πρόβλεψης διαχείρισης στη χρηματοοικονομική δραστηριότητα του εργοστασίου», αποκτώντας επίσης έναν τιμητικό τίτλο διδακτορικού τίτλου από την Εθνική Ακαδημία Διοίκησης της Ουκρανίας. Από το 1987 είναι Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και δημιουργός επιχειρήσεων στους τομείς: Τεχνολογίες Πληροφορικής, Διαστημικές Τεχνολογίες, Εσωτερική Ασφάλεια, Εκπαίδευση και Κατάρτιση , Ανάπτυξη Επιχειρήσεων και blockchain στην Ελλάδα , Βέλγιο , Ηνωμένο Βασίλειο  , Γερμανία, Ουκρανία , Χονγκ Κονγκ, Τουρκία , Ρωσία , Ρουμανία , Ολλανδία και Βουλγαρία.

Εχει ολοκληρώσει επιτυχώς πάνω εκατοντάδες έργα καινοτομίας και Έρευνας και Ανάπτυξης. Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι επίσης σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων.

Το επιστημονικό του έργο οδήγησε σε τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας που καταγράφηκαν από τις εταιρείες IBM, Microsoft και ΝΕC στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Από την IBM, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ υπ’ αριθμ. 6990494 «προσδιορισμός συνδέσμων ενδιαφέροντος σε μια ιστοσελίδα», από τη ΝΕC το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ υπ’ αριθμ. 7043685 «μέθοδος παροχής περιεχομένου ιστού και σύστημα παροχής περιεχομένου Ιστού», από τη Microsoft το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ υπ’ αριθμ. 7567967 «επιχειρηματική εφαρμογή διαχείριση συνδρομών οντοτήτων συγχρονισμού».

Έχει δημοσιεύσει 4 βιβλία και 36 επιστημονικές εργασίες σε περιοδικά και συνέδρια και έχει υλοποιήσει τρεις σημαντικές μελέτες εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : «ECHELON: σύστημα παρακολούθησης πληροφοριών και οικονομικές επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές οντότητες», «Τεχνολογική αξιολόγηση όλων των εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης” και “Ασφάλεια ασύρματων δικτύων τεράστιου φάσματος”. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με αυτά τα θέματα βασίστηκαν σε αυτές μελέτες.

Είναι επίσης ο δημιουργός της μοναδικής ολιστικής μεθοδολογίας ασφάλειας “Total Security Process Re-engineering” (www.totalsecurity-pr.com).

Με το blockchain δημιουργεί τεχνολογικές λύσεις μία δεκαετία αποτελώντας ένας από τους πρωτοπόρους παγκόσμια στην νέα τεχνολογία. Τα τελευταία χρόνια με την εταιρία του blockchain2050.io στην Ολλανδία εφαρμόζει το blockchain σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.