Θάνατος 38χρονου επιλοχία εν ώρα υπηρεσίας στον Έβρο

Τον θάνατο ενός ΕΠΟΠ επιλοχία σε ηλικία 38 ετών την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία σε μονάδα του Έβρου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο άτυχος επιλοχίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος επιλοχίας ένιωσε έντονη αδιαθεσία ενώ εκτελούσε υπηρεσία πύλης στο στρατόπεδο του Προβατώνα στον Έβρο χθες το βράδυ.
Αμέσως κλήθηκαν οι δύο γιατροί που εκτελούσαν υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, όμως παρά τις προσπάθειες ανάνηψης ο άτυχος 38χρονος στρατιωτικός κατέληξε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πιθανότερη αιτία θανάτου θεωρείται η ανακοπή καρδιάς, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί και νεκροψία-νεκροτομή.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2021, o ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Κ.Π., ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα του Έβρου, έχασε τις αισθήσεις του ενώ εκτελούσε υπηρεσία εντός Στρατοπέδου. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης από τον ιατρό της Μονάδας και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».