Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια έξω από το ΓΕΛ Σταυρούπολης

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 πμ έξω από το 1ο -2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη όταν άτομα με κουκούλες και κράνη επιτέθηκαν με καδρόνια σε φοιτητές, που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι κουκουλοφόροι, βγήκαν από το σχολείο και επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση των φοιτητών πετώντας πέτρες,  χτυπώντας τους με καδρόνια και ανάβοντας πυρσούς.

Λίγα λεπτά μετά την ένταση η πόρτα του σχολείου έκλεισε και οι φοιτητές απομακρύνθηκαν για να κάνουν την προγραμματισμένη πορεία στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Στο σημείο έχουν σπεύσει άντρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προαγωγές από τις Αστυνομικές Αρχές.

Το περιστατικό ερευνάται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας της αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν τα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν στους φοιτητές, ανήκουν στον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου.

Μία ώρα μετά τη λήξη του επεισοδίου διαπιστώθηκε η παρουσία καπνού στην ταράτσα του σχολείου και έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής, όπου διαπίστωσε πως δεν υπάρχει εστία πυρκαγιάς.