Θ. Πλεύρης για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θα κινηθούμε νομικά, αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς και νοσηλευτές»

0
17

Την αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προκάλεσαν οι ισχυρισμοι που φέρεται ότι έδωσε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου για το πώς βρέθηκε κεταμίνη στον οργανισμό της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας που πέθανε σε ηλικία 9 ετών. Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρουσία κεταμίνης στις εξετάσεις του παιδιού η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται ότι είπε πως ενδεχομένως να πρόκειται για ιατρικό λάθος…

Μιλώντας στον REAL FM ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Ως νομικός σέβομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου που είναι κατηγορούμενος, ό,τι και να έχει κάνει. Δεν θα επιτρέψω όμως στο όνομα καμίας υπερασπιστικής γραμμής, να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας. Επειδή έχω ακούσει τις αναφορές, άμεσα θα αναζητήσουμε με τον νόμιμο τρόπο να δούμε το τι έχει ειπωθεί και, αν έχουν ειπωθεί αυτά τα οποία περιγράφονται και ακούμε, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης γιατί δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί γιατρούς».

Μάλιστα, ο υπουργός αποκάλυψε ότι ήδη έχει δώσει εντολή να γίνει έρευνα και να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα λεγόμενα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Το τι έχει πράξει θα το βρει η Δικαιοσύνη, είναι κάτι που μας έχει σοκάρει όλους. Από εκεί και πέρα, την όποια ευθύνη τυχόν έχει, αν προσπαθήσει να τη μεταφέρει με ψευδείς κατηγορίες σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείου, δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα κινηθούμε με τις νομικές μα διαδικασίες, διότι επιτέλους δεν μπορεί να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και ένα νοσοκομείο, και απλώς να παρακολουθούμε. Ήδη έχω δώσει την εντολή προκειμένου να συλλεγούν αυτά τα στοιχεία, γιατί η ανάκριση η οποία γίνεται έχει μία μυστικότητα και πρέπει με έναν νόμιμο τρόπο να παραλάβουμε τι έχει ειπωθεί σε βάρος του νοσοκομείου. Και αν έχουν ειπωθεί αυτά που επιβεβαιώνονται από τις δημοσιογραφικές πηγές, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης και θα λογοδοτήσει όχι μόνο για τις τυχόν απεχθείς πράξεις που κατηγορείται αλλά και για συκοφαντία σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here