Ικανοποιημένη δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη για τη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου

Ικανοποιημένη δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη για τη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha: “Βεβαίως (είμαι ικανοποιημένη), από την χθεσινή βραδιά. Είναι μία δίκαιη μεταρρύθμιση. Για μας δεν ήταν έκπληξη (που πέρασαν τα μέτρα). Έκπληξη ήταν γι’ αυτούς που έπαιζαν το χαρτί ότι η κυβέρνηση απειλείται από τον εαυτό της”.

Ενώ τόνισε πως: “Η πρώτη αξιολόγηση δεν έχει προαπαιτούμενο την συζήτηση για το χρέος. Έχει προαπαιτούμενα αυτά που κάνουμε”. Χαρακτήρισε ωστόσο “νίκη της Ελλάδας το γεγονός ότι σήμερα τίθεται το θέμα του χρέους”, εν όψει του σημερινού Eurogroup.

“Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ως μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν μπορούν να είναι τα πλεονάσματα βιώσιμα χωρίς ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Επισήμως, για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι του Eurogroup το κομμάτι του χρέους. Υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν θα ήθελαν να συζητήσουν το κομμάτι αυτό”, είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

“Μικροπολιτικοί λόγοι δεν άφησαν ποτέ ΠαΣοΚ και Ν.Δ. που κυβέρνησαν τα τελευταία πολλά χρόνια να περάσουν σε μία μεταρρύθμιση που θα άφηνε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα έγινε μία τέτοια μεταρρύθμιση, σε δύσκολη πολιτική συγκυρία”, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επεσήμανε ότι “οι κατηγορίες που έχουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ δεν βάλλονται. Υπάρχουν μικρές επιβαρύνσεις στα μεσαία στρώματα. Όχι όμως αυτά που ακούγονται. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα δει καινούργια βάρη παρ’όλα αυτά που ακούστηκαν. Επενδύουν πολλοί στον φόβο, λέγοντας φοβερά ψέματα στον ελληνικό λαό. Τρομοκρατώντας (για το ύψος της επιβάρυνσης)”. Τόνισε ότι “για όσους υποστούν μειώσεις, επαναλαμβάνω πως δεν ήταν επιθυμητό, ο στόχος μας είναι να βγούμε στην ανάπτυξη με την κοινωνία όρθια”.

Η κα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι “το καλοκαίρι ψηφίστηκε μία συμφωνία που οφείλουν να τηρήσουν όλα τα μέλη για να βγούμε από τον δρόμο των μνημονίων. Από την πλευρά μας τηρούμε τα συμφωνηθέντα, αν και βεβαίως καθυστερούσαμε μία διαπραγμάτευση μέχρι να πετύχουμε να τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές, όπως η μη μείωση των κυρίων συντάξεων. Σήμερα όμως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο Eurogroup έχοντας μαζί του την συνέπεια, την αποφασιστικότητα και το συμφωνηθέν κομμάτι της αξιολόγησης ψηφισμένα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, διαψεύδοντας αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα περάσουν”.

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι επενδύει στην καταστροφή.

“Βλέπουμε ένα-ένα τα βήματα της στρατηγικής της αντιπολίτευσης να εξαντλούνται χωρίς αποτέλεσμα. Μίλησαν για σχέδιο Grexit που έπεσε στα βράχια. Προσπαθούν να πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 40 χρόνια και ευθύνεται για ότι συμβαίνει στον ελληνικό λαό. Εξακολουθούν να επενδύουν στην καταστροφή”, είπε χαρακτηριστικά.

%d bloggers like this: