Καλή η γενική κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου

«Καλή» χαρακτηρίζεται η γενική κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, ενώ τα τραύματά του από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα εξελίσσονται «ομαλά», σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου για το επόμενο 24ωρο, που συνιστά βελτίωση της εικόνας, με δεδομένο ότι μέχρι το μεσημέρι η εκτίμηση ήταν ότι θα έπρεπε να παραμείνει στη ΜΕΘ για δύο ακόμα ημέρες

Αναλυτικά, το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Ο ασθενής κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός.

Έχει καλή γενική κατάσταση. Εξέλιξη τραυμάτων ομαλή.

Το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι δύο  συνοδοί του, έλαβαν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα και  εξήλθαν  σε καλή γενική  κατάσταση, με οδηγίες για ιατρική επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα».

Ο Αντώνης Σαμαράς, που επισκέφθηκε λίγο νωρίτερα τον πρώην πρωθυπουργό στον Ευαγγελισμό, μετέφερε ότι όπως του μετέφερε ο τραυματίας, το πακέτο είχε σταλεί στην οικία του και ο ίδιος το άνοιξε στο αυτοκίνητό του. «Μου είπε ότι αισθάνεται τυχερός μέσα στην ατυχία του γιατί κρατούσε τον φάκελο μακριά από το σώμα του» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Όταν δεν λειτουργεί η ασφάλεια για τον ίδιο τον πολίτη κινδυνεύει άμεσα η ίδια η δημοκρατία», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αστυνομικές πηγές ωστόσο, επιμένουν ότι το δέμα είχε σταλεί με κούριερ στην Ακαδημία Αθηνών, από όπου το παρέλαβαν συνεργάτες του κ. Παπαδήμου. Μάλιστα από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι συνεργάτης του κ. Παπαδήμου είχε περάσει το δέμα από μηχάνημα ακτίνων Χ, χωρίς να διαπιστώσει κάποια απειλή, κατά τον οπτικό έλεγχο ή την ψηλάφηση του πακέτου.

%d bloggers like this: