Κατρούγκαλος: Το νομοσχέδιο μας δεν ήταν ‘νόμος λαιμητόμος’

Να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο δεν θεωρεί ‘νόμο λαιμητόμο’, επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν ‘νόμος λαιμητόμος’, δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

“Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε” πρόσθεσε ο Υπουργός Εργασίας.

“Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν” είπε, συμπληρώνοντας ότι “ακούγονται αλχημείες για το νούμερο”, ενώ τόνισε ότι “δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται”.

Αναφορικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, εξήγησε ότι, η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι “επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002”.

“Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι” είπε ο Υπουργός Εργασίας σχετικά με όσους εργάζονται με μπλοκάκι και ξεκαθάρισε ότι, “κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά”,

“Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος” σημείωσε σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ και διευκρίνισε ότι, “όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις”.

“Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης” τόνισε.

“Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’έξω” είπε τέλος ο Υπουργός Εργασίας.

%d bloggers like this: