Κορωνοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test από σήμερα

0
27

Aλλαγές στα υποχρεωτικά rapid test ανεμβολίαστων εργαζόμενων φέρνει η νέα διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, καθώς παίρνει παράταση η ισχύς των πιστοποιητικών τους.

Μέχρι πρότινος, για όσους είχαν νοσήσει και δεν πήγαν να κάνουν εμβόλιο -επομένως θεωρούνταν ανεμβολίαστοι- ίσχυαν περιοριστικά μέτρα σε εστίαση, λιανεμπόριο, εργασία και σε άλλες δραστηριότητες. Το ίδιο συνέβαινε και με όσους έκαναν τις δύο δόσεις του εμβολίου ή τη μία δόση του μονοδοσικού Johnson & Johnson και δεν θέλησαν να κάνουν την αναμνηστική.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι ενήλικες έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, τριών μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Με τα νέα δεδομένα που ανακοινώθηκαν χθες, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα απαλλαχτούν από το κόστος των τεστ.

Για παράδειγμα, οι ανακοινώσεις επηρεάζουν όσους νόσησαν πριν από τρεις μήνες και έληγε το πιστοποιητικό τους. Πλέον δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε δύο υποχρεωτικά rapid test την εβδομάδα, αφού θα θεωρούνται νοσήσαντες για επιπλέον τρεις μήνες ή εμβολιασμένοι για επιπλέον δύο μήνες.

Η νέα ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού

Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση άλλαξε η διάρκεια ισχύος τόσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο και για το πιστοποιητικό νόσησης. Με τη νέα απόφαση, που αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι εννέα μήνες και του πιστοποιητικού νόσησης έξι μήνες.

Έτσι, τα πιστοποιητικά νόσησης που έληξαν προ της 4ης Απριλίου, οπότε άρχισε η εφαρμογή της απόφασης, θα έχουν πλέον νέα ημερομηνία λήξης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here