Κουρουμπλής: Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί χωρίς “απώλειες”-Ανοικτό ενδεχόμενο το 4ο μνημόνιο

Την εκτίμηση ότι το φορολογικό – ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής χωρίς κάποια “απώλεια” από βουλευτές της συγκυβέρνησης, πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι «αρραγείς».

Για τις διαρροές του Bloomberg που έφερε στην δημοσιότητα προσχέδιο τέταρτου μνημονίου ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ με χρονικό ορίζοντα το 2018, ο κ. Κουρουμπλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας προοπτικής. «Εάν η χώρα δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης, όλα μπορεί να συμβούν», εκτίμησε, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «καταστροφική» την πιθανότητα ενός νέου μνημονίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «κομβικό σημείο» την ψήφιση των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευθύνη να βγάλει την χώρα από την κρίση.

«Δεν πάμε στα τυφλά αλλά με συγκεκριμένη κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής που αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν που προβλέπει ανάπτυξη για την Ελλάδα μέσα στο 2016. «Εάν δεν πετύχουμε αυτή την ανάπτυξη θα μας στείλει ο κόσμος στα αζήτητα (…) θα σημαίνει ότι είμαστε ανίκανοι», είπε, κλείνοντας ο κ. Κουρουμπλής.

%d bloggers like this: