Κουρουμπλής: Ψήφισα τα μέτρα γιατί δεν είχα άλλη επιλογή

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι ψήφισε τα μέτρα γιατί δεν είχε άλλη επιλογή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: «Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος;» «Τα ψηφίσαμε γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή», απάντησε στο σχετικό ερώτημα και παραδέχθηκε ότι, «η κυβέρνηση πήρε πάνω της αυτή την επιλογή ξέροντας ότι ρισκάρει το πολιτικό της μέλλον συνδέοντας αυτή την επιλογή με την μείωση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές».

Και πρόσθεσε πως, στο τέλος της τετραετίας «ο ελληνικός λαός, αν κρίνει ότι δεν είμαστε στο επίπεδο που πρέπει, θα μας στείλει στα αζήτητα,όπως έστειλε τους προηγούμενους».

Ο κ. Κουρουμπλής ωστόσο δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξος με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλο ότι, σε μια βδομάδα η Ελλάδα τελειώνει με την η κρίση.

«Όχι, δεν συμφωνώ… Εγώ είμαι ο Κουρουμπλής, έχω τοποθετηθεί με σαφή τρόπο για όλο το χρονοδιάγραμμα», ανέφερε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στους προηγούμενους λέγοντας: «Να ρωτήσετε αυτούς που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την καταστροφή». Αλλά όταν του επισημάνθηκε ότι και εκείνος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε:

«Εγώ ήμουν πάντα εσωκομματική αντιπολίτευση». «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου…».

Έκλεισε δε με την υπόσχεση ότι «κανένα σπίτι δεν πρόκειται να χαθεί μ’ αυτή την κυβέρνηση»

%d bloggers like this: