Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα – Ένταση στην πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ

Προσωρινή ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων στην πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και αστυνομικών έξω από τη Βουλή. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα.

Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο κτίριο της Βουλής, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετέχουν περίπου 2000 άτομα.

Από την πορεία έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας. Κλειστή παραμένει η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Πανεπιστημίου και η Βασ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την πλ. Συντάγματος.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι άφησαν ένα φέρετρο στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο όπως λένε συμβολίζει τους νεκρούς συναδέλφους τους και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στη Βουλή.

Και πορεία των φοιτητών 

Δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Αυτή την ώρα, οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.

Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τις δικές τις κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα. Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Τέλος,το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30.