Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση που έχει κλείσει φαίνεται πως κλείνει κάθε εβδομάδα

Η συμπολίτευση περιφρονεί συστηματικά την Βουλή κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα είπαμε όταν έπρεπε αλλά τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν δείχνει σεβασμό στην λειτουργία του κοινοβουλίου. Υπουργοί που έλεγαν άλλα δεν ντρέπονται να βάλουν την υπογραφή τους σε τροπολογίες που γράφουν ‘εκπρόθεσμη’».

Η αξιολόγηση που είχε κλείσει φαίνεται πως κλείνει κάθε εβδομάδα, κατήγγειλε. Υποτίθεται ότι είχε κλείσει και το θέμα του χρέους και η ένταξη στο QE, τόνισε.

Η κοινωνία σας βλέπει, όσο κι’ αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει ότι η κοινωνία βλέπει survivor, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει ότι «δεν έχετε πάρει καμία συμφωνία για το χρέος, η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει».

«Παίρνετε ότι σας δίνουν και κάνετε ότι σας ζητούν. Δεν μετέχετε στην διαπραγμάτευση, απλά παρίσταστε».
Η αποτυχία περιγράφεται με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα. Είχε ορίσει τρεις στόχους: κλείσιμο αξιολόγησης, ένταξη στο QE και ρύθμιση χρέους. Εχασε και τους τρεις.

Όπως είπε η οικονομία στενάζει και αυτό είναι το κόστος της καθυστέρησης στην αξιολόγηση. Αναφορικά με την ποσοτική χαλάρωση σημείωσε ότι η χώρα έπρεπε να είχε μπει από το πρώτο εξάμηνο του 2015 και θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που ήταν βέβαιο σήμερα είναι ζητούμενο και μάλιστα επισφαλές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι στο ζήτημα του χρέους εμφανίζεται όλος ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης που συμφώνησε πέρυσι ότι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος και αυτό αν είναι απαραίτητο.

Οσα μέτρα λιτότητας και να πάρετε, όσα προαπαιτούμενα να φέρεται η χώρα δεν σταματά να πληρώνει το κόστος των δυο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού συνεχώς υφίσταστε ήττες «παραδώστε την εξουσία στο λαό, κάντε εκλογές». Χρόνος υπάρχει αφού μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία δεν θα δοθεί λύση στο χρέος ή στο QE, συμπλήρωσε.

Μίλησε για την ανάγκη μιας κυβέρνησης που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βάλει την Ελλάδα στη σωστή θέση στη γεωστρατηγική σκακιέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλογιστεί τις ευθύνες του λέγοντας ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την ιστορία αλλά η κοινωνία μας κρίνει καθημερινά.

%d bloggers like this: