Λ. Παπαδήμος: Πως έσκασε η βόμβα στα χέρια μου

“Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα”.

Τα παραπάνω φέρεται να είπε σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο στην πρώτη του κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά από την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Ουσιαστικά ο κ. Παπαδήμος επιβεβαίωσε την διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου έως τη στιγμή που τον πήρε στα χέρια του, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή της ανάφλεξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός -μέσα από τον Ευαγγελισμό όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται- περιέγραψε τον παγιδευμένο φάκελο, τονίζοντας πως τον είχε στον δεξιό του μηρό, ενώ διαπίστωσε με την αφή ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό. Είπε ακόμα πως διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και πως όταν το άνοιξε έγινε η έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά.

Τέλος ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι δε θυμάται το όνομα του φερόμενου αποστολέα και επιφυλάχθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά ό,τι ανασύρει από τη μνήμη του.

%d bloggers like this: