Μητσοτάκης: Βραχυπρόθεσμα θα στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να απορροφήσουν τις αυξήσεις

0
16

Στο φόρουμ «Growing Together» που συνδιοργανώνουν η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα BpiFrance, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, στο Ζάππειο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χειριζόμαστε διάφορες κρίσεις και η τελευταία θέτει μια μεγάλη πρόκληση όσον αφορά στις τιμές της ενέργειας αλλά ταυτόχρονα κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία. Όταν βλέπουμε τι γίνεται με την ενέργεια τώρα, βραχυπρόθεσμα θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να απορροφήσουν τις αυξήσεις. Άλλα στο τέλος της ημέρας η “πράσινη” μετάβαση γίνεται πιο σημαντική και γεωπολιτικά. Χρειαζόμαστε ενεργειακή ανεξαρτησία» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το Ζάππειο: «Βγαίνουμε από μια βαθιά και επώδυνη κρίση που έχει ως αποτέλεσμα επίσης την αλλαγή νοοτροπίας μεταξύ των νέων Ελλήνων… Οι νέοι πιστεύουν στην καινοτομία και θέλαμε να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα. Παρότι οι νέοι μας τα πήγαιναν πολύ καλά στο εξωτερικό, για κάποιον λόγο δεν τα πήγαιναν τόσο καλά εντός τς χώρας. Είμαι σίγουρος ότι το σύστημα νεανικής επιχειρηματικότητας θα εκτιναχθεί».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here