Μ. Σάλλας προς κυβέρνηση: Εφαρμόστε πλήρως τις μεταρρυθμίσεις

Σε συνέντευξή τους στους FT, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας καλεί την κυβέρνηση Τσίπρα να εφαρμόσει πλήρως –και όχι απλά να νομοθετήσει- τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Το βασικό ζήτημα είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα, η κυβέρνηση να ενισχύσει το ρόλο του ιδιωτικού τομέα και ο ρόλος του κράτους στην οικονομία να περιοριστεί”.

Ο ίδιος και άλλοι τραπεζίτες αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα για τις καθυστερήσεις, περισσότερο και από τους πιστωτές, προειδοποιώντας ακόμη και για χρεοκοπία, σημειώνουν οι FT.  “Προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η αναδόμηση της σταθερότητας και η επαναπροσέλκυση επενδυτών. Αυτό θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να ανακάμψει και να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην επιστροφή της ανάπτυξης”, είπε ο κ. Σάλλας και κάλεσε τον ίδιο τον Α. Τσίπρα να υιοθετήσει πιο αυστηρή δημόσια στάση υπέρ της στήριξης των πολιτικών που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα μέσα του έτους. Για φέτος προβλέπει σχεδόν μηδενική ανάπτυξη προτού αυτή επιταχυνθεί στο περίπου 2% το 2017.

%d bloggers like this: