Νίκος Βούτσης: Έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία στις 15 ή στις 22 Ιουνίου

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και τον Τάκη Χατζή, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως: «Το ζήτημα όπως έχει εξελιχθεί είναι πολυπαραγοντικό δεν είναι όπως το 15’. Δεν είναι η χώρα απέναντι σε όλους αλλά υπάρχει αντιπαράθεση με επίκεντρο το γερμανικό ΥΠΟΙΚ την ΚΕΤ, το ΔΝΤ και τη συζήτηση για μέλλον της Ευρώπης. Ουδείς πια μιλάει για το ότι η χώρα μας βρίσκεται εκτός πλαισίου. Και αυτές οι κόντρες ανοίγουν ένα πεδίο συμμαχιών και θετικής ατζέντας».

«Καταθέτω αισιοδοξία μου ότι η λύση θα πρέπει να οδηγεί σε ένα διευκρινισμένο πεδίο για να βγει η χώρα αγορές.  Υπάρχουν διάφορα σενάρια στο τραπέζι για το πώς και υπάρχουν δημόσιες διαρροές που διαμορφώνον τα διάφορα σενάρια για ΔΝΤ, για QE μπορεί να δοθεί και χωρίς έκθεση βιωσιμότητας κτλ. Δεν θα σεναριολογήσω ! Το θέμα είναι αν η πρόταση οδηγεί και βοηθά να βγούμε στις αγορές όταν πρέπει. Η συμφωνία που υπάρχει από το 15’ λέει βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Τα βραχυπρόθεσμα έχουν ληφθεί, πρέπει άμεσα να δοθεί σήμα σε αγορές για μεσοπρόθεσμα…Είναι υποχρέωση», υπογράμμισε.

15 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως «Η  δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Αυτές οι εικασίες και εκτιμήσεις συνέκλιναν σε ενιαία στρατηγική. Απ’ ότι αντιλήφθηκαν αυτή η στρατηγική δεν είναι μόνο της κυβέρνηση αλλά και των κομμάτων του συνταγματικού τόξου». Ενώ υποστήριξε πως «Η Ε.Ε λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ενωσιακής διαδικασίας που είναι υποχρεωμένος αυτά που λέει ο Γάλλος, το ευρωκοινοβούλιο, ή αυτό που είπε ο Μοσκοβισί να τα ακούει. Αυτά όλα είναι υποχρεωμένος και να ακούει (σ.σ αναφερόμενος στον Σόιμπλε) και να τα μετράει. Και πιστεύω ότι στις 15 Ιουνίου,  ενδεχομένως ως τις 22 θα υπάρξει έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία που θα βάλει στις ράγες και το πρόγραμμα και τη κοινωνία».

Πηγή: New Post.gr

%d bloggers like this: