“Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από την ψήφιση των σκληρών μέτρων του τέταρτου μνημονίου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι επιβάλλει πλέον και νέους σκληρούς όρους προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στην περίφημη ποσοτική χαλάρωση (QE)” υποστηρίζει με ανακοίνωσή του, ο Νότης Μαριάς.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, “αυτό προκύπτει από σχετική απάντηση του κεντρικού τραπεζίτη σε ερώτηση του προέδρου του κόμματος “Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος” στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

“Όπως επισήμανε ο Μάριο Ντράγκι”, τονίζει ο κ. Μαριάς, “για την ένταξη της Ελλάδας στο QE δεν αρκεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η ρύθμιση του χρέους έπειτα από συμφωνία μεταξύ των δανειστών, αλλά η ΕΚΤ ως ανεξάρτητη αρχή πριν αποφασίσει την ένταξη της Ελλάδας στο QE θα προχωρήσει σε σύνταξη δικής της έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, έκθεση που θα λαμβάνει υπόψη όλα τα σενάρια ακόμα και τα πιο αντίξοα”, καταλήγει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ