Ν.Παππάς: Τα μεταξωτά αντίμετρα θέλουν και επιδέξια διαπραγμάτευση

“Η κυβέρνηση διέψευσε τις καταστροφολογικές προσδοκίες της αντιπολίτευσης”, υποστήριξε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για διαμόρφωση συνθηκών “οικονομικής ανάπτυξης”.
Μιλώντας στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καταψηφίζουν, λέγοντας: “Ο λογαριασμός λέει ότι οι επιλογές σας στοίχισαν στον λαό το ένα τέταρτο του ΑΕΠ. Εμείς αυτή την κατάσταση παλεύουμε να διορθώσουμε. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 12% το 2016. Η απασχόληση αυξήθηκε”.

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία διερωτήθηκε: “Τώρα χωρίς την καταστροφή τι θα κάνετε; Κινδυνεύετε με την επανάληψη περι καταστροφής να μετατραπείτε σε χάμστερ που απλά τρέχουν στον τροχό”.

“Το 2014 η κυβέρνησή σας δεν έπιασε τους στόχους δεν έκλεισε την αξιολόγηση, φόρτωσε τον ΕΝΦΙΑ και τώρα που έρχεται η πρώτη τυπική και ουσιαστική μείωση ΕΝΦΙΑ αρνείται να το ψηφίσει» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Ο λογαριασμός λέει ότι οι επιλογές σας στοίχισαν στον λαό το ¼ του ΑΕΠ. Εμείς αυτή την κατάσταση παλεύουμε να διορθώσουμε. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 12% το 2016. Η απασχόληση αυξήθηκε”.

“Όταν είχαμε μόνο τα μέτρα πιέζατε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Σήμερα καταψηφίζετε άρα καταψηφίζετε τα αντίμετρα. Δεν αντέχετε να ψηφίσετε τα θετικά μέτρα γιατί σας ανατριχιάζουν γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι σε αυτές τις συνθήκες μπορούμε να πάρουμε μέτρα ανακούφισης. Δεν έχετε πάρει κανένα μάθημα. Το 2012 δημιουργήθηκε το μεγάλο τσουνάμι μετανάστευσης επειδή διαλύσατε την αγορά εργασίας. Τώρα επαναφέρουμε συλλογικές συμβάσεις και εσείς κραυγάζετε. Λέτε ότι τα δικά μας αντίμετρα είναι πέτσινα και τα δικά σας μεταξωτά. Όμως τα μεταξωτά αντίμετρα θέλουν και επιδέξια διαπραγμάτευση”.

%d bloggers like this: