ΟΣΕ: Προσωρινή αναστολή της απευθείας σύνδεσης του προαστιακού με το αεροδρόμιο

Αναστέλλονται από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου η απευθείας σύνδεση στα δρομολόγια του προαστιακού του Πειραιά και της Αθήνας με αεροδρόμιο καθώς και η σύνδεση των Λιοσίων με το αεροδρόμιο λόγω εργασιών αναβάθμισης του σιδηροδομικού δικτύου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ).

Για το συγκεκριμένο διάστημα θα γίνεται μετεπιβίβαση των επιβατών του προαστιακού στο μετρό (Δουκ. Πλακεντίας) και στον ΗΣΑΠ (Νερατζιώτισσα), που θα φτάνουν έως το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, πρόκειται για απαραίτητες εργασίες στην υποδομή και τη σηματοδότηση που διαχειρίζεται η ΕΡΓΟΣΕ και ως εκ τούτου για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες θα είναι αδύνατη η απευθείας σύνδεση του Πειραιά και της Αθήνας με το αεροδρόμιο, όπως επίσης και η σύνδεση των Λιοσίων με το αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχουν επιπτώσεις στη σύνδεση του αεροδρομίου με τους σταθμούς της Νεραντζιώτισσας και της Δ. Πλακεντίας, σταθμούς στους οποίους -μαζί με το Στ. Λαρίσης και τον Πειραιά- παρέχεται η εναλλακτική δυνατότητα μετεπιβιβάσεων από το δίκτυο του προαστιακού στο σύστημα μέσων σταθερής τροχιάς της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό).

Επίσης δεν επηρεάζονται οι απευθείας συνδέσεις της Αθήνας και του Πειραιά με το Κιάτο, τη Χαλκίδα και τη Θεσσαλονίκη.

«Οι εργασίες αυτές αποτελούν το τελευταίο κατασκευαστικό αντικείμενο μίας εκ των μακροβιότερων σιδηροδρομικών αυμβάσεων με αντικείμενο την κατασκευή έργων υποδομής του τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΟΣΕ ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων από 29/11 έως 16/12 και υπόσχεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα.