Ουκρανία: Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί έγιναν στόχος ρωσικών επιθέσεων -Αναφορές για θύματα

0
399

Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας έγιναν σήμερα στόχος επιθέσεων, οι οποίες προκάλεσαν άγνωστο αριθμό θυμάτων, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων.

Ο Ολεξάντερ Καμίσιν δήλωσε ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούνται σιδηροδρομικοί σταθμοί από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος με τη Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν όταν οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ. Η επίθεση αυτή δέχτηκε διεθνή κατακραυγή. Η Μόσχα αρνείται ότι, σε αυτήν αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, στοχοθέτησε αμάχους.

Ο σταθμός στην ανατολική Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε από πολίτες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Κατάρριψη δύο ουκρανικών drones

Η Ρωσία κατέρριψε σήμερα δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα, ανακοίνωσαν επιπλέον σήμερα οι τοπικές αρχές. «Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά drones σήμερα στις 04:15 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)» στην περιοχή Ριλσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουρσκ Ρομέν Σταροβόιτ. «Δεν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λίγο αφού οι ρωσικές αρχές επεσήμαναν ότι άγνωστης αιτίας πυρκαγιά μαίνεται σε αποθήκη καυσίμων στη γειτονική επαρχία Μπριάνσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Ριλσκ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα στην αποθήκη καυσίμων Transneft Briansk-Droujba στην πόλη Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως επιμελητειακή βάση για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here