Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα Κυριακή ο καιρός. Νεφώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική χώρα παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένους όμβρους στα βόρεια.

Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής υπάρχει στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές η σποραδικοί όμβροι με ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 4 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Γενικά αίθριος και στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά στο Ιόνιο αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Θεσσαλίας με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 Μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νοτίους 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών νωρίς το πρωί. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα εξασθενήσουν, ενώ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

%d bloggers like this: