Ο καιρός σήμερα

Μίνι καύσωνας προβλέπεται σήμερα στην χώρα με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους και τους 34 βαθμούς κελσίου.
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Νότιοι άνεμοι 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλή για την εποχή επίπεδα, κατά τόπους έως 33 με 34 βαθμούς κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Μακεδονία, Θράκη Καιρός: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 15 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: αρχικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 16 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 16 έως 33 και κατά τόπους έως 34 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 19 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 με 33 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Αττική Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 16 έως 31 βαθμούς κελσίου.

%d bloggers like this: