“Παγωμένη” συνάντηση Πενς – Ερντογάν

Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας.

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή, υπό τον αμερικανό αντιπρόεδρο, έχει το δύσκολο έργο να πείσει τον Τούρκο Πρόεδρο να κηρύξει κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία.
Τεθωρακισμένα SUV μετέφεραν τον Μάικ Πενς και τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο καθώς και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ ο’ Μπράιεν, στο τεράστιο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζουν τους Πένς και Ερντογάν με βλοσυρές εκφράσεις καθώς ανταλλάσσουν χειραψία, πριν από την κατ’ ιδίαν τους συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Ακολούθησαν συζητήσεις τουρκικών και αμερικανικών αντιπροσωπειών ενώ δεν υπήρξε επίσημο ανακοινωθέν έπειτα το πέρας της συνάντησης.

Ο Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνάντησης με τον Ερντογάν, ωστόσο ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters πως πιθανότατα διαβίβασαν τις ίδες απαιτήσεις που έχει διατυπώσει τις τελευταίες μέρες η Ουάσινγκτον αναφορικά με την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.