Παπανάτσιου: Kανένας δεν πίστευε ότι θα πετύχουμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα

H υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της, στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και πως κανένας δεν πίστευε ότι αυτό θα επιτευχθεί.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε: “Κανένας δεν πίστευε ότι θα πετύχουμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα (3,9% το 2016), το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ήταν και υψηλότερο, αλλά η κυβέρνηση έδωσε τη “13η σύνταξη” και την ενίσχυση των νησιών.

“Ένα μέρος του πλεονάσματος προέρχεται από τη μείωση των δαπανών” επέμεινε απαντώντας στις κριτικές για υπερφορολόγηση χωρίς περικοπές των δαπανών του δημοσίου.

“Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία” πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, προέβλεψε ανάκαμψη της οικονομίας προς το τέλος του 2017, ωστόσο φάνηκε επιφυλακτική για έξοδο στις αγορές το 2018.

Η υφυπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι το 80% των αγροτών θα δουν ότι φέτος δεν θα πληρώσουν φόρο.

“Δεν καθυστερούμε με το Ελληνικό, δεν υπάρχει κανένα θέμα με την επένδυση… Το γραφείο Ελληνικού στο υπουργείο μας κάνει όλη την προεργασία… Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες είμαστε πανέτοιμοι να τις υλοποιήσουμε” διαβεβαίωσε ακόμα η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σημειώνεται ότι η υφυπουργός διέψευσε ότι βρήκε έτοιμο ν/σ για το ακατάσχετο στην πρώτη κατοικία από τον προκάτοχό της Τρύφωνα Αλεξιάδη. “Εγώ δεν βρήκα κανένα νόμο από τον κ. Αλεξιάδη, για το ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία… δεν ξέρω τι έχει κάνει… Μού παρέδωσε μια πρόταση, σαν έτοιμος νόμος δεν υπήρχε” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Η εφορία δεν έχει πάρει καμία πρώτη κατοικία” επέμεινε.

Διευκρίνισε πως ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος και το 2018, υποσχόμενη μείωση η οποία θα υλοποιηθεί στα αντίμετρα που θα ληφθούν το 2019.

%d bloggers like this: