Παρέμβαση εισαγγελέα για τον αντιεμβολιαστή που κόλλησε κορoνωϊό τη μητέρα του

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την υπόθεση αντιεμβολιαστή στον Βόλο, ο οποίος θέλησε να κολλήσει κορoνωϊό, για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης, όμως κόλλησε και τη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Από την έρευνα θα πρέπει να διακριβωθεί αφενός για τον άνδρα που κόλλησε με κορωνοϊό τη μητέρα του αν στοιχειοθετείται διάδοση μολυσματικών ασθενειών που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο, αφετέρου αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα θάνατο και της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη για έναν γιατρό, ο οποίος φέρετε ότι συνέστησε στον γιο και στη μητέρα του να μην πάνε σε νοσοκομείο, να προμηθευτούν συσκευή οξυγόνου και παραμείνουν στο σπίτι έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την Covid-19. Τα αδικήματα που σχετίζονται με τον θάνατο της ηλικιωμένης είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία συγγενούς των δύο ασθενών. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δεδηλωμένος αντιεμβολιαστής μεσήλικας θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ο άνδρας κόλλησε κορωνοϊό πριν από περίπου έναν μήνα και εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία κατέληξε.