Περισσότερες από 40 τροπολογίες κατατέθηκαν με τα δύο νομοσχέδια Παιδείας και Ασφαλιστικού

Περισσότερες από 40 τροπολογίες κατατέθηκαν στη Βουλή με τα δύο νομοσχέδια Παιδείας και Ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ήδη έχει ανακοινωθεί ότι έγιναν αποδέκτες 24 τροπολογίες (8 υπουργικές και 16 βουλευτικές) στο νομοσχέδιο για την έρευνα του υπουργείου Παιδείας. Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής ετοιμάζονται να δεχτούν άλλες 26 τροπολογίες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πλειοψηφία τους είναι υπουργικές και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και του υπουργείου Οικονομικών για την μείωση του αφορολόγητου, ενώ και από τις βουλευτικές ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρουγκαλος έχει προαναγγείλει ότι θα υιοθετήσει αρκετές.

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα ο υπουργός Νίκος Φίλης, η αναπληρωτής υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Νίκος Φωτάκης ανακοίνωσαν ότι έκαναν αποδεκτές δεκαέξι βουλευτικές τροπολογίες (σ.σ αρχικά ηταν 17 αλλά η μία αποσύρθηκε).

Μεταξύ αυτών εντοπίζεται και η ρύθμιση που καταργεί καταλογισμούς σε στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων. Υπενθυμίζεται ότι εμπλεκόμενος αστικά και ποινικά στην εν λόγω υπόθεση είναι και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Εκτός των βουλευτικών το νομοσχέδιο έχει «φορτωθεί» και με οκτώ υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων του υπουργείου Εσωτερικών για την δημιουργία τεσσάρων θέσεων δημοσιογράφων για τα γραφεία των αναπληρωτών υπουργών Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα.

Επίσης, με άλλη τροπολογία αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο. «Η κ. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο της καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Μπράβο» σχολίασε ο κ. Κώστας Μπαργιώτας του Ποταμιού.

Εκτός αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στο ασφαλιστικό τροπολογία που θα φέρνει νέο τσεκούρι στο όριο του αφορολόγητου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συνολικά στο νομοσχέδιο θα προστεθούν περισσότερες από 20 τροπολογίες των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και ορισμένες των βουλευτών.

%d bloggers like this: