Πιστοποιητικό νόσησης: Να έχει ισχύ τριών μηνών εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Μετά την απόφαση για χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους τρεις μήνες από τη δεύτερη, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγείται το πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 να ισχύει για διάστημα τριών μηνών.

Λίγο μετά τις 12.30 άρχισε η συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, όπου συζητήθησε η χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης Covid-19.

Ακολουθώντας τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σύμφωνα με την οποία οι νοσήσαντες από κορωνοϊό θα πρέπει να εμβολιάζονται με μία δόση έπειτα από διάστημα τριών μηνών, η επιτροπή εισηγείται το πιστοποιητικό νόσησης να ισχύει για το αντίστοιχο διάστημα.

Σύμφωνα με την εισήγηση, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30 Οκτωβρίου 2021 θα λήξουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, και από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί έχουν ήδη εισηγηθεί το πιστοποιητικό νόσησης για τους ανεμβολίαστους να εκδίδεται αποκλειστικά έπειτα από θετικό μοριακό έλεγχο (PCR). Μέχρι πρότινος, η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης γινόταν και με θετικό rapid test.